2011. szeptember 12., hétfő

Dimény József: Az élet törvényei: 4. A megfelelés törvénye

2011. 09. 11. Az élet törvényei: 4. A megfelelés törvénye Dimény József

Az élet törvényeit, vagyis a hét lelki törvényt, nem én állapítottam meg. Brian Tracy tanításai alapján, csupán megértettem, hogy akik ezeket a törvényszerűségeket felismerik és aszerint élnek, azoknak sokkal könnyebb az életük, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, sikeresebbek. Ezért döntöttem úgy, hogy ezeket az ismereteket megosztom veletek.

Masaru Emotonak van egy érdekes kísérlete a hangvillákkal. Egy teremben különböző frekvenciájú hangvillákat helyezett el. Egy másik készletből elővéve megszólaltatott egyet, és a teremben lévők közül egy hangvilla átvette a hangot, mégpedig az, amelyiknek azonos volt a frekvenciája (Masaru Emoto: A víz üzenetei). Ez a kísérlet bizonyíték arra, amit bölcs egyszerűséggel úgy szoktunk megfogalmazni, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Isten ezt a világot kerek egésznek teremtette, de a mi emberi gondolkodásunk véges. Neveltetésünktől, tudásunktól értelmi képességünktől függ, hogy mit és mennyit látunk meg a világból. A teljességből az azonos gondolkodású emberek társaságát vonzzuk be. Ha azt mondjuk és gondoljuk, hogy a világban nagy a szegénység, bárhol járunk, ezt fogjuk meglátni. Ha azt gondoljuk, hogy a világban olyan emberek élnek, akik felelősséget vállalnak az életükért és tesznek azért, hogy jobb legyen, ezekre az emberekre bukkanunk rá. Ez a törvény a felelősségről és az elvárásokról is szól. Hányszor próbálunk úgy élni, hogy embertársaink elvárásainak megfeleljünk!

Jézus ezt a törvényt így fogalmazza meg: „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek” (Mt7,7) Amit kérünk az fogjuk megkapni, ha jót kérünk, jót kapunk, ha nehézséget, akkor azt. Amit keresünk, azt fogunk találni, ha kifogást keresünk, azt találunk, ha megoldást, akkor azt. Amilyen ajtón zörgetünk, olyan fog megnyittatni. Ez a megfelelés vagy egybecsengés törvénye.

Kívánok mindannyiotoknak minél tudatosabban megélt napokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése