2011. február 11., péntek

Lakatos Csilla: Hajnali könyörgés

2011. 02. 11. Hajnali könyörgés Lakatos Csilla

A szeretet és hűség szavaival kereslek fel e napnak kezdetén, Isten, amikor érzések és gondolatok szárnyán kívánok Hozzád emelkedni, hogy elmerüljek Benned hitet és erőt meríteni.

Az ima nyújtotta biztonságban mondok hálát, amiért Benned célt és értelmet nyert életem. Hiszen akaratod szült emberré, miközben a magad hasonlatosságára alkottál, szavad kiemelt a föld porából, leheleted tiszta lelket formált bennem. S e tiszta lélek által a legnagyobb ajándék részesévé tettél, az élet hordozójává, hogy a Te dicsőségedet hirdethessem.

Valahányszor kinyilatkoztatod közelséged, s ezt megtapasztalom, megerősödik bennem a bizonyosság, hogy Te munkálsz bennem. Mert hogyan is ismerhetné fel a végtelent az, ami szűk határok közé van szorítva, hogyan venné észre a világosságot az, akiben nincs egyetlen fénysugár sem? Az emberi lélek ugyan felismeri az emberi lélekre vonatkozó dolgokat, de a Te megismerésedre mindenkor a Te Lelkedre van szükségem Atyám. Arra a Lélekre, amely rejtett titkaidat, mélységeidet is megvizsgálja, s így visz egyre közelebb Tehozzád.

Erre a közelségre vágyom e mai reggelen is. Most nem dacolok, nem követelőzöm, nem feleselek, egyszerűen átadom magamat, egész létemet Neked, s ebben az átadásban ott van a köszönet, amiért gondviseléseddel átölelted, megtartottad életemet, a hála, hogy részese vagyok teremtett világod csodájának. És ott húzódik benne a hit, a Beléd vetett bizalom is, mely állandó kapocsként köt össze lényeddel.

A Tőled kapott eddigi segítség a jövendőre nézve is reménységre indít, ezért most arra kérlek Atyám, segíts a Te akaratodat teljesítenem. A Te jó Lelked vezéreljen e napon is, hogy életem Téged befogadó hajlék lehessen, s alázatos lélekkel megláthassam örök dicsőséged sugarát. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése