2011. szeptember 7., szerda

Csécs Márton Lőrinc: Horoszkóp

2011. 09. 06. Horoszkóp Csécs Márton Lőrinc

Rendkívüli nap a mai, hiszen olyan csillagászati eseményre, mint a mai, csak minden 86400-ik másodpercben kerül sor: a csillagjegyek egy hullámhosszon vannak, és éppen emiatt mindenik csillagjegyre egy és ugyanazon előrejelzés igaz. Mindegy, hogy kos vagy, mérleg, rák vagy szűz, nyilas, vízöntő, oroszlán, hal, bika, iker, skorpió, bak. Ma egyformán érvényes mindenkire minden.

A mai nap az a nap, amikor végre kacagni fogsz, de úgy, hogy majd megfájdul a hasad bele, és kicsírázik még így ősszel is a lelked. Ma legyőzöd a hét-, vagy éppen többfejű életedre törő sárkányokat. Ma az a nap, amikor nem vársz, hanem elindulsz. Ma megértesz és megbocsátasz. Elfogadsz és odafigyelsz arra is, hogy a melletted élőnek mire van szüksége. Ma nem a te igazadat kutatod, hanem a helyes megoldást keresed. Ma természeted, mint a víz, nem mint a szikla. Ma a finom falatot tudatosan, hálával rágod meg. Feladataiddal a mai nap szembe nézel, szégyeneiddel megbarátkozol, gyengeségeidet beismerve erősséggé alakítod. Ma felégeted a magányodba vezető hídjaidat. Ma megérted, hogy pénz csak akkor jön a házhoz, hogyha megdolgozol érte, és akkor is csak keservesen. Ma az a nap, amikor nem csak akarsz, hanem teszel is érte. Ma felfogod, hogy a sült galamb repülni csak akkor tud, ha röpítik. Ma odahallgatsz, és odafigyelsz. Beleéled magad és segítséget elfogadóan segítesz. Beszélgetsz. Ma az általánosságokban is meglátod az egyedit, a csöpögősben is a fontosat. Simogatsz, és szorítasz. Ma belövöd a büntetőt, mert tudod, hogy képes vagy rá.

És ma megelégedett boldog lélekkel alszol el, mert olyan napod volt, amire székében hátradőlve örömtől ragyogó szemmel az Isten is azt mondja: Na, e’ má’ igen. Erről van szó!

Csupán egy a feltétel: a lehetőségeket kihasználva az akarásból legalább mozdulat kell legyen. Ennyi. Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése