2011. június 10., péntek

Buzogány-Csoma Csilla: Szüntelen magvetés

2011. 06. 10. Szüntelen magvetés Buzogány-Csoma Csilla

Van egy kedves ismerős család, akiket gyakran meglátogatunk, és akikről sokan megjegyzik, hogy mennyire különbözik családképük az általunk megszokottól, hiszen a férfi sem idegenkedik a házimunkától. Helyt áll ő a maga hivatásában, és amennyiben energiájából futja, nem esik nehezére segíteni a családban sem. Soha nem hallottam őt „előadást” tartani gyermekeinek arról, hogy így kell majd segíteni, ahogy apátoktól látjátok. Nem. Ebben a családban élet van és láthatjuk, így is lehet, így érdemes, szép és kedves. Akaratlanul is belehullott a jó mag a gyerekek szívébe.

Jézus életéből, tanításából és példájából a mai napig táplálkozik minden tanítvány. És kicsiben ez valósulhat meg a benne hívők életében úgy, hogy előbb szántóföld vagyok – hagyom, hogy belehulljon az evangélium minden magja: a szeretet, a jóság, a békesség, a megbocsátás, az igazságosság, az ellenségszeretet, a tökéletességre való törekvés –, aztán magvető leszek, mert lesz mit továbbadnom az én életemből, tudok mit vetni.

Ha már tudatosságról szólok a magvetés kapcsán, ne feledjük, hogy nekünk kell mindenekelőtt tudatosítanunk: minden beszédünk, cselekedetünk, avagy mulasztásunk magvetés. Ezért egyáltalán nem mindegy, mit mondok, mit teszek vagy mit nem, még az sem, hogy hogyan mondom, és hogyan teszem. Igyekezzünk, hogy tudatosan ne vessünk gyomokat, de vessük, szórjuk a jó magot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése