2011. június 30., csütörtök

Buzogány-Csoma István: Házi patika

2011. 06. 30. Házi patika Buzogány-Csoma István

A három hónapos pionírkarrierem megszűnése, pontosabban a rendszerváltás után, kisvárosunk családi könyvtárainak polcain három „szent könyv” kapta meg a főhelyet: a Biblia, Wass Albertnek A funtineli boszorkány című regénye és Maria Treben Egészség Isten patikájából című műve. Az utóbbi kettőt, az új világ „ajándékát” gyakran forgatták az emberek, nekiszabadulva a tiltott gyümölcsnek, és öblögették a híres és drága svédkeserűt – az egészségért mindent!

Azóta is nap mint nap tanítanak egészségesen élni. Most leginkább az emésztőrendszerünket féltik. Azt mondják, a védekező képességünk 70 százaléka az emésztőrendszerhez tartozik, és már nem is vagy teljes, egészséges ember, ha naponta nem eszel meg egy Aktíviát, nem szedsz a mindennapos vitaminokból, nem iszod azt a kristálytiszta bolti vizet – vagy nevezhetjük ásványvíznek is –, jó drágán... De nem beszélnek arról, hogy a lélek hogy, milyen körülmények között és mennyit bír megemészteni abból a sok szennyből, amelyekkel nap mint nap szembe találja magát. S ha a lélek nem bírja, akkor szedhetjük a vitaminokat, és ihatjuk a gleccservizet.

Nézzünk hát szét a mi házi patikánk táján, és keressük, forgassuk Bibliánkat, a lélek gyógyszerét, amellyel nem kell orvoshoz vagy patikushoz menni, mert nincs mellékhatása sem, ráadásul meg van benne minden vitamin, ásványi anyag és nyomelem, ami a léleknek kell, hogy egészséges és friss maradjon.

Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése