2011. október 16., vasárnap

Tófalvi Tamás: Isteni színjáték

2011. 10. 16. Isteni színjáték Tófalvi Tamás

A történelem bebizonyította, hogy a hit csodákra képes…

Az Istenben, Gondviselésben, Felsőbb Hatalomban erősen hinni tudó ember sokszor érzi úgy, hogy megmagyarázhatatlan események szereplőjévé válik, „bejönnek” olyan dolgok, amelyekre nem is számított, olyan hajtűkanyarokat vesz élete, melyekre még álmában sem mert gondolni.

Találkozhattunk már csodás, orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulásokkal, véletlenszerű eseményekkel, szerencsés fordulatokkal, melyek talán emberek százainak, ezreinek óvták meg életét, reményvesztettekkel, akiket az utolsó pillanatban mentettek meg, természeti jelenségekkel, amelyekre egyelőre az embernek nincs válasza. És találkozhattunk kártyavető cigányasszonyokkal, akik néhány ropogós bankóért cserébe életet, holnapot, sikert, szerelmet, gazdagságot ígérnek.

A hit nemcsak csodákra képes, de az emberi balgaság széles skáláját tudja megvalósítani. Ezoterikusok, kuruzslók, táltosok, csodatevők állnak nap mint nap ugrásra készen, hogy tartalommal töltsék fel életedet. „Segítenek”, hogy ki tudj bontakozni, hogy megvalósíthasd önmagad, legyőzd a komplexusaidat, gátlásaidat, és utat mutatnak a bonyolult élet holnapjaiban. Ismeretlenként nálad is jobban tudják, hogyan kell szeretned családtagjaidat, kik azok, akik negatív erőkkel hatnak rád, milyen problémáid vannak, melyekről még te magad sem tudsz, hogyan juthatsz rövid idő alatt sok pénzhez, életerőhöz, egészséghez, barátokhoz.

Egyszerű földi halandóként, ha nem tudod, hogy kihez fordulj problémáiddal, a média segít: csupán ki kell ollóznod az újságból a csodatévő Ileana, Cristina, Ana asszony telefonszámát. Sőt, már a személyes kapcsolatokra sincs szükség, csupán egyetlen telefonhívásra, hiszen oly nagy erő birtokosai, hogy képesek az éteren keresztül orvosolni minden nyavalyát. Vagy telefonálj az „EZO-műsorba”, és hívásodra a médiumok egész csoportja azon dolgozik, hogy életedet a kristálygömb segítségével jó mederbe tereljék.

Az emberi hülyeség határtalan… Elhisszük, hogy vannak emberek, akik képesek Istent játszani…

Annak idején Isten büntetéssel sújtotta választott népét, ha azok elfordultak tőle, és az ilyen praktikákban keresték a választ. Ma már nem kell a felsőbb hatalom büntetése… Az ember önmagát bünteti!

A hit emberi létünk alapja, a hinni tudás az ember egyik legszebb, legáldásosabb talentuma. De ha hitünk tárgya nem maga az Isten, hanem földi varázslások egész sora, akkor ne csodálkozzunk, ha életünk néha vakvágányra fut…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése