2012. március 3., szombat

Kiss Zsuzsánna: Munkám és értelme

2012. 03. 03. Munkám és értelme Kiss Zsuzsánna

Munkánk értelmét annak eredménye adja meg. Valószínűleg a szabó annak örül, hogy az elkészült ruhadarabban gyönyörködhet, az építész a felépült házban, a fodrász a gyönyörű hajkoronában. Talán ezért is van, hogy több közvélemény-kutatás eredménye is azt mutatja, hogy boldogabbak azok az emberek, akik láthatják, kézzel foghatják munkájuk eredményét. Eszerint boldog emberek a virágkötők, a fodrászok, a kozmetikusok. A másik oldalon állnak azok az emberek, akik sok idő múlva láthatják munkájuk eredményét, vagy az is lehet, hogy sohasem. Így a kevésbé boldog kategóriába sorolódnak a pedagógusok, pszichológusok, lelkészek.

Sokszor gondoltam arra, hogy lelkészként, a papi munka mellett jó lenne foglalkozni valami olyasmivel is, aminek azonnal van látszatja, hogy legyen meg az egyensúly. Még nem találtam ki, mi lenne az. Valami, ami pont olyan értékes és fontos számomra, mint a lelkészi munka.

Addig is, igyekszem megtalálni munkám értelmét a közös ima erejében, az együtt munkálkodásban. Gyönyörködni az emberekkel teli templompadok látványában, amely ritkán, de megadatik. S hálát adni mindezért. Mert már az is eredmény, ha hálás tudok lenni. Nem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése