2011. április 5., kedd

Máthé Sándor: Mit tennél ma szívesebben?

2011. 04. 05. Mit tennél ma szívesebben? Máthé Sándor

Minden reggel sok új kérdéssel köszönt ránk. Vannak visszatérő kérdések is. Egyik ilyen: mit tennél ma szívesebben? Természetesen provokáló a kérdés, mert a legtöbbször nem is igen van választási lehetőségünk, hisz minden napnak előre adva vannak a feladatai, teendői, elvégzendő dolgai.

Mi lenne, ha egyszer azt mondanánk, hogy nem! Most nem azt tesszük, amit éppen elvárnak tőlünk, hanem valami szokatlant, valami olyant, amivel meghökkentjük környezetünket, meglepjük saját magunkat is. Például munkába menet táncra perdülünk az utcán. Vagy ráköszönünk a szomszédra, akivel hónapok óta nem vagyunk még köszönő viszonyban sem. Megfogjuk egy idős ember kezét, s átsegítjük a gyalogátjárón. Munkahelyünkre érve kedvességünkkel meglepjük munkatársainkat, találékonyságunkkal a főnököt. Felhívunk valakit, akinek örök haragot esküdtünk, hogy soha többé nem szólunk hozzá, de azóta is várjuk, hogy jelezzen, hogy üzenjen, esetleg megszólítson.

Megengedhetünk-e magunknak egy ilyen napot, napokat? Igen! Kell!

Legyen hát a mai nap más, mint a többi. Töltsük meg ezt a napot különleges történésekkel, hátha szebb és jobb lesz körülöttünk a világ. Hátha megértőbbek leszünk s embertársaink is, és megbocsátják korábbi botlásainkat, s így megtaláljuk azt, amire midannyian vágyunk: az élet örömét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése