2013. szeptember 17., kedd

Albert-Nagy Ákos István: Halálpromo

2013. 09. 16. Halálpromo Albert-Nagy Ákos István
Nézted már más szemszögből e világot? Például úgy, hogy azt gondoltad, hogy valamivel több vagy az Istennél? Ő ruházott fel téged, tehát fölötted áll, ez igaz. Őrá hasonlítasz ugyan, de azért te tökéletlen vagy. Ez is igaz. Azonban valami olyan rejtelmes dolgot szőtt emberszabású ruhádba, amely meglehet, az ő birtokában van, de még sincs rá képessége. Te, mint tudatos élőlény, olyan képességgel rendelkezel, amely Istenben nincs meg, hiába tökéletes, mindenható és mindentudó.

Képzeld el Szegényt, amint tehetetlenül ül, és végig kell néznie… nem is végig, hanem a végtelenségig kell néznie a világ szenvedéseit anélkül, hogy ki tudná kapcsolni e tele víziót. És bármennyire is szeretné orvosolni a helyzetet - már pedig néha-néha úgy tűnik, hogy szeretné - képtelen rá. Mindent megpróbál. Küld lelkes és szorgalmas embereket, prófétákon és világmegváltó eszméket hirdető ifjakon keresztül üzen, jótékony lelkeket, önfeláldozó életeket rendel a Földre, kik életüket teszik fel arra, hogy legalább egy négyzetméternyi teret megtisztítsanak. Mégis mindez, csak pillanatnyi enyhülést tud hozni a Föld fájó sebeire.

Ezzel szemben Te! Képzeld, Te milyen szerencsés vagy! Te több vagy, mint az örök Isten! Te meg tudsz halni! Te képes vagy úgy szemlélni ezt a világot, hogy tudod, hogy egyszer veheted a kalapodat, és ki-, le-, vagy megléphetsz innen. Nem Minden, vagy nem MindenKi képes erre, ne feledd! Ne csak az életedet értékeld tehát, hanem múlandóságod szépségét, a halálra való képességedet is!

Tudod, nehéz lehet meghalni… De képzeld el milyen nehéz és fárasztó lehet egyfolytában élni! Ne siess sehova, de örömmel gondolj arra, hogy majd egyszer átélheted a meghalás pillanatát. Valami olyan egyedi és megismételhetetlen élményt, amiről Istennek semmilyen fogalma nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése