2012. június 13., szerda

Vida Rozália: A hit Isten ajándéka

2012. 06. 12.     A hit Isten ajándéka     Vida Rozália    

Mindenki szeret ajándékot kapni.

Az ajándék a lelkünket melengeti, mert azt jelenti, hogy számítunk valakinek, hogy gondolt ránk, ragaszkodik hozzánk.

Sokszor azonban nem sikerül az ajándékkal elérni a kellő hatást. Mindenki ismeri az érzést, hogy milyen, amikor nem azt kapjuk, amit vártunk, vagy amikor nem örvendnek a mi ajándékunknak. Gondoljunk csak arra, amikor a Mikulás zoknit vagy harisnyát visz a gyermekeknek, pedig lehet, hogy sok gyermek örvendett volna, vagy örvendene most is, akinek nem volt, vagy nincs a hidegben, amit a lábára húzzon.

Isten ajándéka a mi számunkra a hit, azért, hogy a mi javunkra váljék, hogy életünk lehessen itt e földi létben, és hitünk szerint üdvösségünk az után. Sokan lehet, hogy más ajándékot várnánk, mint például anyagi biztonságot, egészséget, gondok, bajok és bánat nélküli életet. Bizony van úgy, hogy ímmel-ámmal gondolunk a hitre, mint ajándékra.  Előfordul, hogy úgy tekintünk rá, mint gyermek a zoknira. Nehezen vesszük észre a mögötte rejlő szeretetet és gondoskodást. Ha azonban sikerül tiszta szívvel és örömmel elfogadnunk ezt a felbecsülhetetlen ajándékot, akkor létfontosságúvá válik életünkben. Akkor el sem tudjuk képzelni, hogy milyen lenne nélküle az életünk.

Értékeljük a lehetőséget, hogy mindannyian szabadon gyakorolhatjuk hitünket, hogy senki nem szólhat bele, nem tiltja. Nem is olyan régen ez nem így volt. Vegyük észre, hogy milyen hatalmas, emberi ésszel fel nem értékelhető ajándék a hit. Tegyük méltó helyre, alapozzuk rá egész életünket.

Éljük meg, gyakoroljuk hitünket, mindenki a magáét, és fogadjuk el egymást szeretetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése