2013. április 24., szerda

Bartha Mária Zsuzsánna: Mintha

2013. 04. 23. Mintha Bartha Mária Zsuzsánna
Azért fejlődik annyit a technika, hogy nyugodtabb, jobb legyen az ember élete. Ezen axiómán keresztül bírnak vásárlásra, jobb lelkiismeretre a reklámok. Minden új kütyü és gyógyszer csakis a mi javunkat szolgálja, csakúgy, mint a biztonságunkat megvédő hosszú hatótávolságú rakéták.

Nem kellemes, inkább riasztó, ilyesmiken gondolkodni, emelkedik a szorongás szintje...Sajnos senkivel nem lehet megbeszélni...inkább bekapcsoljuk a sorozatot.

Innen kezdve virtuális érzelmeket és gondolatokat dolgoz fel az agy, előre beprogramozva és betáplálva. Annyira jól működik, hogy például az egyik dél-amerikai kormány inkább egy sikeres sorozatban a kedvenc szereplő gyermekvállalásával ösztönzi a polgárokat, mivel hatásosabb minden más kormányzati eszköznél. Így teremtődik a virtuális valóságból nagyon is valóságos gyermekutánpótlás.

Merthogy élni kell, és hiszem, hogy az életnek igen fontos szerepe van Isten teremtett világában.

És megélni kell azt, ami életül nekünk jutott. Ha ehhez nincs bátorság, ha gyermekmentes szexet, mozgásmentes egészséget, kalóriamentes diétát, tanulásmentes tudást, közösségmentes vallásosságot és alkotásmentes kényelmet akarunk, akkor, rajta, fejlődjünk. Saját gondolatok és érzelmek helyett az előregyártott világ mintha életet biztosít. Eltelik a nap, mintha élnénk.

Mintha lenne mégis reménység a jövőt illetően. A fiataloknak van egy olyan szokása, hogy szembefordulnak az ősökkel, mást, gyökeresen másképp szeretnének élni. Majd meglátjuk..., talán lesznek valódi, hiteles életek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése