2013. február 20., szerda

Bartha Mária Zsuzsánna: Tudatmódosítás

2013. 02. 20. Tudatmódosítás Bartha Mária Zsuzsánna
Kémiai anyagokkal is lehet próbálkozni. Gyakoribb szociális drogokkal.

Ha fáj a valóság, esetleg unalmas, meg lehet próbálni azt a kis módosítást. Máris szebb és jobb is az élet...Ha kicsit rövidebb, sem baj.

Az örökélet vize örök fiatalság nélkül nem sokat ér.

Sokáig abban a tudatban éltem, hogy a drogos problémák elkerülik nyugalmas kisvárosunkat. Nyilván ez sem lehet igaz. Találkozom vele utcán, iskolában, házibuliban, vizsgák előtt...

Máris elkezdett érdekelni, miért is kell annyira az álomvilág...Jó, hogy unalmas, szürke és kibírhatatlan a mindennapi élet, fel kell turbózni.

Sokféle bódítást kínál a mai élet, hipnotizál a tévé, rabjává tesz a számítógép, füstfelhőbe burkol a közintézmények bejáratánál a száműzött dohányosok raja, és persze a könnyű sláger a gyógyszerként is ismert alkohol, újabban a gyerekeknek kifejlesztett köhögéscsillapítók.

Egy imagyakorlaton vettem részt. Semmi extra testmozgás, semmilyen kéretlen kinyilatkoztatás. A világon talán a legegyszerűbb gyakorlat következett.

Legyünk csendben magunkkal legalább három percig. Három perc nem a világ, indultam neki és egyre hosszabb lett a másodperc is.

Alig telt el valahogy, pedig előre úgy tudtam, hogy három perc lesz. Nehéz magammal együtt lenni és nem csak szerepelvárásoknak megfelelni.

Legalábbis nekem.

Közben folyamatosan módosul a tudatállapota mindenikünknek: alszunk, felébredünk, társaságot keresünk, máskor egyedüllétet, tanulunk és felejtünk, reménykedünk, hogy az öregséggel a bölcsességet is műveljük.

Kémiai anyagokkal is lehet próbálkozni. Benne van a történetben. A bódítás helyett néha ébredés. Akár három perc együttlét valónkkal elég lehet.

Jó reggelt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése