2013. január 17., csütörtök

Moldován Szeredai Noémi: Lélekjelenlét

2013. 01. 17. Lélekjelenlét Moldován Szeredai Noémi
Az utóbbi időben több olyan történésnek voltam szereplője, melyben gyorsan, nagyon fontos döntéseket kellett hoznom, s később visszagondolva e helyzetekre, elcsodálkoztam reakcióim gyorsaságán és lélekjelenlétemen. Gondolkodni kezdtem és sorra jutottak eszembe az évek folyamán hallott történetek, melyekben elbeszélőjük szerint életüket mentette meg lélekjelenlétük.
Lélekjelenlét a köznapi beszédben bátorságot, gyors cselekvőképességet jelent. De a csodás magyar nyelv szolgáltat egy másik jelentést, amelyből következik az előbbi is. Jelen van-e a lélek az emberekben. Lélek-jelenlétet kell teremtenünk. Legyen ereje az embereknek nem félni. A félelemmentes, szabad ember erőt ad a környezetében élőknek.
Az egyik legszebb magyar szó a lélekjelenlét. Lélek-jelen-lét. Mindegyik eleme a legmagasabb spiritualitást jelenti. Megőrizni a lélekjelenlétet azt jelenti, hogy történjen bármi a fizikai valóságban, egy magasabb rendű erő vigyáz rád, és amiben benne vagy, az sikerül. Létezik a tudatosságnak egy olyan szintje, amikor folyamatosan a Lélekjelenlét állapotában lehetünk.
Sajnos szokás azt gondolni, hogy a lélekjelenlétnek csak bizonyos vész helyzetekben van létjogosultsága és jelentősége. Ez szerintem tévedés, s bizonyára azért alakult ki ez a vélemény a köztudatban, mert az emberek azt gondolják a lélekjelenlét, csak külső “angyali” segítséggel jöhet létre, kivételes körülmények között. Bizonyára arra gondolnak, hogy például vészhelyzetben szinte maguk se tudják, hogy menekültek meg, ki rántotta félre a kormányt a másodperc töredéke alatt egy végzetes autóbaleset elkerülése érdekében.
Kétségtelen, a lélek a csődöt mondott test segítségére siet ilyen esetekben. A léleknek nincs szüksége elemzésre, hiszen Ő a biztos tudás maga, mert középen van Istennél.  A lélek tehát haladéktalanul kiadja a parancsot és “csoda” történik.
A lélek az emberben az isteni jelenlét.  Ez egy olyan megingathatatlan belső békét és erőt jelent, ami kisugárzik. A Lélekjelenlét állapotában lenni nem olyan kiváltság, aminek csak kevesen lehetnek a birtokában. Ez a képesség folyamatosan fejleszthető, az időtartam, amennyit benne tartózkodunk pedig tágítható.
Kívánom, hogy az isteni jelenlét tudatában éljük hétköznapjainkat s legyen erőnk nem félni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyszerű gondolatok, talán ez még bennem sem fogalmazódott ily módon meg, de közelebb kerültem Istenhez, van az a szint amikor a Test-Lélek-Szellem egyként működik, hiszen ha nem igy lenne sokan birkaként bámulnénk a tévét, ahelyett, hogy valami teremtő munkát végezzünk, mert a teremtéshez, kell a Szellem, amiben benne van a teremtés tudatossága, kell a Lélek, ami a szuszt adja bele a teremtménybe, ahogy Isten is belelehelte lelke egy darabját Ádámba a teremtéskor, és kell a materiális test, hiszen testünknek teremtjük a teremtményt, testünkből adunk bele egy darabot: egy darab fáradtságot, egy darab mozgást, egy darab erőkifejtést, hogy elénk testesüljön teremtményünk, mert Mind képesek vagyunk teremteni, csak sokan nem tudunk róla, pedig teremtünk, minden másodpercben negyvenszer teremtjük ujra saját valóságunkat, saját létünket, mint egy filmnek a kockáit, igy alkot folyamatot. Isten legyen mindnyájunkban és találjuk meg a teremtő erőnket hiszen Isten saját képére formált, és belénklehelte a lelke egy részét, ezáltal a szuszt, a szeretet-et, vagy nevezhetjük bárhogy, és ez a "szusz" vagy "szer" ez az a bizonyos ötödik elem amit olyan sokszor elfelejtünk a 4 elem után odatenni, pedig szusz nélkül a másik 4 elem nem is létezik.

    VálaszTörlés