2010. július 7., szerda

Csécs Márton Lőrinc: Újszerű latorbarlang

2010. 06. 11 Újszerű latorbarlang Csécs Márton Lőrinc

Meg van teljesen hábaradva ez a világ! Eddig volt katolikus, lutheránius, református, unitárius, jehovista, szombatas, de én még ilyet nem láttam – tört ki egymagában az utcán az öregúr, újsággal a kezében.

Há ki hallott még ilyet? Hallj oda te: A Coca-Cola Lélekgyógyító Erejében Hívők Egyháza. Na, még ez hiányzatt a mi boldogságunkhoz! Nem elég a krízis, s a nyomorúság. Még lelki válság is kell a népnek. Az. Sokszínűség. Régebb elég volt a kenyér, a cirkusz, és egy Miatyánk. De most semmi se elég. Dehogy elég. Kell mindenből! Meg kell kóstolni mindent! S még Pál apostolra hivatkoznak, hogy ő tanított erre. Hogy a nap sütné meg jól a fejüket!

Hova jutottunk. Vagy mindig ilyen volt az ember? Vagy felhígultunk? Nem tudam.

Ki enged meg ilyet: Nem Leszek Tagja Ennek Az Egyháznak Egyház, Adómentes Adományok Egyháza;Sörben Hívők Egyháza;Istennek Nem Kell Egyház Egyháza;Egoisták Egyháza;Mosolyogj, Dalolj, Sportolj, Szeretkezz, Alkoss, Segíts Egyház, Hajléktalanok Egyháza, „Nyugodjunk Békében!” Önmagukról Végleg Lemondók Spirituális Egyháza!?

Én nem akaram kritizálni a mai világat, de azért ez így nem jó! Az egyháznak erkölcsről, becsületességről, tisztességről, Istenről, Jézusról, emberszolgálatról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy adott körülmények között, hogyan gazdagodjunk meg! Piacra viszünk baromságokat, hogy majd egy tekintélyes szó palástja alatt eladjuk. Nem tudom, hogy tűrik ezt szótlanul a történelmi egyházak. Elértéktelenedik minden, aminek súlya van! Vagy ők is ezt a politikát akarják folytatni!? Hol vannak a vezetők?

Ha ez így megy, lassan nem lesz katolikus, lutheránius, református, unitárius, jehovista, szombatas felekezet, csak ilyen gomba vallásak, amik ilyen gombaegyházba kapnak helyet. Vagy inkább hallgasson a bolond öreg? Igaz is. Ki vagyak én, hogy beleszóljak?

Lefekvést megelőzően, kézbe veszem én is az álhírektől nehéz napilapot, és mielőtt feladnám és elvegyülnék, mint a bácsi, megfontolom az álombeli öregúr szavait. Csak tud ő valamit. Hiszen öreg már, s tapasztalt. Az ilyeneknek rendszerint drága a szó. Hiába nem fecsegnek.

Hiába nem fecsegnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése