2010. július 7., szerda

Demeter Sándor Lóránd: A bővölködés logisztikája

2010. 06. 05 A bővölködés logisztikája Demeter Sándor Lóránd

Ma sokan szeretnének olyan életvezetési tanácsot, amely sikeressé, gazdaggá, egésszé, teljessé teszi az életüket. Ki innen, ki onnan, ki amonnan előbb-utóbb be is szerez egy-egy tuti (vagy annak tűnő) módszert, útmutatást. Ez az írás logisztikai céllal készült. 3 percben igyekszik támogatni a beszerzést.

Hosszú útra mindig szoktam magammal vinni fájdalomcsillapítót. Kényesek és érzékenyek a fogaim, így sosem lehet tudni. Fájdalomcsillapítóért szaladtam be a gyógyszertárba. A sorban előttem levő néni hatalmas szatyor gyógyszert vásárolt. Előre szólt a gyógyszerésznőnek, hogy hosszas lesz a vásárlása, mert bővölködik a betegségekben.

Megragadta figyelmem ez a kifejezés: bővölködöm a betegségekben. Elkezdtem végigfuttatni agyamon egy jelentésértelmezést, képeket, történeteket, kérdéseket társítottam hozzá. Végül János apostol gondolatánál állapodtam (3 Jn 2) meg. Ez 3 lépésben az evangélium legszebb kívánsága, amelyet ember az embertárs felé megfogalmazhat:

1.

minden ügyedben sikerrel járj és mindenben jó dolgod legyen,
2.

egészséges légy,
3.

lelked is rendben legyen.



Ezután tettem fel képzeletbeli kérdéseim a betegség bőségességét tárgyilagosan, megállapító belenyugvással közlő asszonynak:

Bővelkedsz-e sikerekben?

Bővelkedsz-e jó dolgokban?

Bővelkedsz-e egészséges órákban, testrészekben?

Bővelkedsz-e megnyugtató lelki pillanatokban?

Bővelkedsz-e szép, örömteli alkalmakban?



Az előbbi néhány kérdés valójában arra jó, hogy átirányítsa a figyelmünket a betegségekről, a panaszokról olyan pozitív élethelyzetekre, életünknek olyan területeire, amelyekben Isten bennünk, velünk és értünk működő jóságának gazdagságait fedezhetjük fel.

Ezt a gazdagságot János apostol szerint csak akkor ismerhetjük fel, ha rendben van a lelkünk. Bővelkedsz betegségekben? Biztos, hogy jól és rendben van a lelked?

Siker gazdagság, egészség, teljesség... Erre keresel életvezetési tanácsot? Ezekben szeretnél bővelkedni? Akkor lehetsz jó és sikeres-, akkor tudsz egészséges lenni, akkor tudsz Isten gazdagságainak örvendeni, és azokban részesülni, ha jól érzi magát és rendben van a lelked.



Három perc után, ma reggel ezzel egészítheted ki beszerzési utadat.

Sikert, egészséget, jó és rendezett lelket.

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése