2010. július 7., szerda

Demeter Erika: Igaz történet

2010. 04. 25 Igaz történet Demeter Erika

Az elmúlt évben hallottam ezt a történetet egy külföldi lelkésztől. Eredetileg prédikációt akartam írni belőle, de ez nem született meg, és most hirtelen idekívánkozott a hárompercesbe.

Egy nyugat-európai protestáns lelkész elindul missziós útra a dél-afrikai államokba. Bár nem egészen fiatal, mégis tele van tettvággyal, lelkesedéssel. (Még szerencse, hogy a tettvágy nem annyira korfüggő!)

Ahogy hirdeti a településeken az evangéliumot egyszer csak egy kis faluban arra kérik, hogy segítsen kiűzni az ördögöt egy fiatal lányból. Kissé meglepődik, de meg van győződve arról, hogy őt az Úr küldte, tehát segítenie kell. Elgondolja, hogy majd igazán, tiszta szívből imádkozik, Bibliát is visz, abból is olvas és biztos, hogy az ördög el fogja hagyni azt a lányt.

Elvezetik a falu végére, ahol egy tizenéves lány be van zárva egy ketrecbe, egy szál ruhában, a saját piszkában, mindenkitől elhagyatva és megvetve. A lelkész döbbenten áll, elfelejt imádkozni, sőt, a Bibliáról is megfeledkezik, mert a lány szemében csak félelmet és segélykérést lát.

Ekkor így szól a falubeliekhez: „Nyissátok ki az ajtót, és engedjétek ki őt, mert meg akarom ölelni!” A falubeliek meglepődnek, mert nem erre számítottak, s vonakodva bár, de kinyitották az ajtót. A lány lassan merészkedett ki, de végül kijött, és ott állt mindenki előtt, gyámoltalanul. A lelkész odament hozzá, és mindenki szeme láttára átölelte és percekig így tartotta. Aztán néhány asszonnyal elküldte, hogy mosdassák meg, és adjanak rá tiszta ruhát, mert meggyógyult.

Kedves olvasó! Ez a meglepő történet nem is oly régen történt, és biztos vagyok benne, hogy most is vannak hasonló esetek, nem is kell a harmadik világig menni. Csak nézz magadba és nézz körül! Hányan élnek körülötted megvetve, megalázva és berácsozva? Nehéz észrevenni őket, mert gyakran rejtve vannak, „a város szélén”. Nehéz észrevenni, mert ők maguk is elhiszik, hogy ördög szállta meg őket, és elfogadják a ketrecet. Te is elfogadod?

Gyakran túlmagyarázzuk, túlbonyolítjuk az életünket, s közben nem vesszük észre: EGY ÖLELÉS BŐVEN ELÉG LENNE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése