2010. július 7., szerda

Nagy László: Imádság pünkösd reggelén

Imádság pünkösd reggelén Nagy László



Jóvoltodból eljött, megérkezett pünkösd ünnepe. Alázattal veszem ajkamra szent neved s hálát adok gondviselő szeretetedért, amelyben részesítettél engem és szeretteimet. Csend és békesség vesz körül most, amikor gondolataimat és érzéseimet tárom Eléd. Nem látok tüzes nyelveket, nincs szélzúgás, mint pünkösd ünnepén, csupán lélekemelő békesség, amely belém árad Tőled, jó Atyámtól. Nem érdekel, hogy kint zord az idő és hogy egy pár hete napfénnyel képzeltem el pünkösd ünnepét. Most egyedül imádkozom, de egy pár óra múlva a templomban, testvéri közösségünkben adunk hálát az ünnepért, az apostolok bizonyságtevéséért, példaadásáért és azért a keresztény egyházért, amely több mint kétezer éve a szeretetet és békességet hirdeti, azt, amiről Jézus példát adott.

Jó együtt lenni testvéreinkkel. Valami kimondhatatlan erő sugároz át életünkön, amikor felzúg a hívők ajkáról a pünkösdi ének. Erő és biztonság van a sokaságban. Igen, együtt vagyunk Veled, érezzük közelséged és azt a bizonyosságot, hogy „aki segítségül hívja az Úr nevét, az üdvözül.”

Beismerjük Atyánk, hogy a mi életünkben is voltak és vannak „nemszeretem” napok, mint az apostolokéban. Keressük egykori határozott önmagunkat, szemeinket a földre szegezzük, nem merünk szembe nézni Veled és embertársainkkal. Keressük a bizonyságtevés lehetőségét, hogy örömedet leld bennünk, gyermekeidben. Ebben is segíts minket.

Kérünk Atyánk, hogy áldd meg ünnepünket! Áldd meg a közelben és a távolban élő szeretteinket, légy a betegek és szenvedők gyámola és segítője, és álld meg azoknak az emlékét, akik testileg örökre eltávoztak közülünk. Szentlelked áraszd ki e földre, ahol nagyon sok a kétkedő és kétségeskedő ember, hogy mindannyian önvizsgálatot tartsanak, Rád találjanak, s ők is bizonyságot tehessenek a názáreti Jézus mellett, hogy kitartóan részt vegyenek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.

Áldd és szenteld meg mindannyiunk életét. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése